Het coronavirus heeft op sommige mensen een grote impact op hun gezondheid. Het herstel verloopt voor hen ook niet zoals gewenst. Sommige ex-corona patiënten blijven last hebben van langdurige klachten, zoals vermoeidheid en conditieverlies, verlies in spierkracht of benauwdheid.
Voor deze groep patiënten is er een regeling voor eerstelijns paramedische herstelzorg ingesteld. Dit houd in dat je in 6 maanden tijd 50 behandeling kan krijgen bij de fysiotherapeut. Wel heb je hiervoor een verwijzing nodig bij de huisarts. Deze regeling is geldig tot 1 augustus 2023.

Wat houdt de regeling precies in?

De groep patiënten die tijdens hun herstel van COVID-19 langdurige klachten ervaren kunnen in aanmerking komen voor de vergoeding van eerstelijns paramedische herstelzorg.
Uw huisarts of medisch specialist bepaalt op grond van jouw klachten of je in aanmerking komt voor de paramedische herstelzorg en welke zorg nodig is. De kosten van deze zorg worden dan vergoed uit de basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico.

Wat is paramedische herstelzorg?

Paramedische herstelzorg kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtiek en logopedie.

Wat wordt er vergoed?

Komt u in aanmerking voor fysiotherapie behandelingen? Dan hebt u recht op maximaal 50 behandelingen in 6 maanden tijd.

Hebt u ook corona gehad en hebt u nog steeds last van klachten, zoals vermoeidheid en conditieverlies, verlies in spierkracht of benauwdheid?

Neem contact op met uw huisarts of uw medisch specialist. Die kan beoordelen of u in aanmerking komt voor de aanvullende paramedische herstelzorg

Voor uw herstelzorg met fysiotherapiebehandelingen kunt u terecht bij Fysiotherapie Duursma.

“Had ik het maar eerder geweten!”

Na een jaar met pijn na een operatie aan mijn duimgewricht, ben ik via via terechtgekomen bij Carlijn. Eindelijk heb ik na 3 maanden minder pijnklachten en komt er weer wat kracht in mijn hand. Spijt van de operatie, maar blij met deze fysio behandelingen. Had ik het maar eerder geweten!

Margo